In 1982 begon ik met het schrijven van Solwaster (en over het zoute zand). De eerste dertig pagina's had ik in een week af, maar daarna werd het worstelen: schrappen, herschrijven, weer schrappen etcetera. Uiteindelijk legde ik in Florida, in 1992, de laatste hand aan de roman, terwijl de pelikanen in hun duikvluchten de vissen uit het water plukten en de bruinvissen dartel door de golven zwierden en keken of ik hen wel zag vanaf de boot waarop ik verbleef. In 1993 publiceerde Uitgeverij GRAM het boek.

Een jongen uit de kleine stad Den Helder gaat studeren in de grote stad Amsterdam en verzuipt daar. Na een mislukte liefde zwerft hij door Europa en het midden oosten. Daarbij is het volstrekt onduidelijk of de hoofdpersoon leeft in wanen of in (gedeeltelijke) realiteit. Hij vermoordt zijn vroegere vriendin, maar is dat echt zo of slaat zijn fantasie op hol?

Grappige anekdote: de eerste journaliste die mij kwam interviewen, schoot door de hal naar binnen en nam plaats op ruime afstand van mij. Zij had gedacht dat de schrijver zijn vrouw gedood had. Een en ander werd opgehelderd toen mijn toenmalige vrouw ons huis betrad.   HVertel waarom je klanten moeten kiezen voor jouw producten of diensten en welke voordelen ze zullen krijgen nadat het product is gekocht. Schrijf je eigen tekst, maak 'm mooi en klik op Klaar.