Wie ben ik?

 

Mijn naam is Jan Heutink. In 1982 studeerde ik af als neerlandicus aan de Vrije Universiteit. Aan de VU was ik tussen 1979 en 1981 verbonden als student-assistent Vakdidactiek.

 

Na het afronden van mijn studie heb ik tussen 1982 en 1990 gewerkt op verschillende middelbare scholen en bij Instituut Schoevers. Bij die laatste instelling gaf ik naast Nederlands Public Relations.

In 1990 werd mij gevraagd voor het Arbeidsbureau een stagebedrijf op te richten waar langdurig werklozen na een administratieve opleiding praktijkervaring konden opdoen. Onder de naam Anansi heeft dat tot 2005 bestaan.

In dat jaar besloot ik zzp'er te worden. Voor heel wat verschillende opdrachtgevers verzorgde ik de tekstredactie, gaf lessen in Nederlands, notuleren en vergadertechniek, maakte sites en sinds een jaar of vijf ben ik vooral actief als assessor.

 

Naast al deze werkzaamheden ben ik natuurlijk ook schrijver. Dat laat deze site zien.

 

 

 

 

Kun je mij nog inhuren?

 

Dat kan. Ik neem nog altijd examens af op 2f- en 3f-niveau. Leuk werk, want je komt met heel veel verschillende beroepen in aanraking. En dus is dat ook een leerzame bezigheid. Inmiddels weet ik heel veel af van verpleegkunde, de triages van de doktersassisten, maar ook hoef je mij niets meer te vertellen over loonwerk of systeembeheer.

 

Daarnaast ben ik nog altijd beschikbaar als redacteur. Ik adviseer je over taal, over de structuur van je artikel of boek of over de juiste benadering van je doelgroep.

 

Interesse? Klik op contact en vul een aanvraagformulier in.

Gram bestaat sinds 1981. In dat jaar besloten mijn vriend Rob van Es, filosoof, en ik, neerlandicus, een literaire uitgeverij op te richten. Wij vonden dat er van uitgeverszijde bijzonder weinig belangstelling was voor vernieuwende proza of poezie. Veel veranderd is er nog duidelijk niet!

 

Uitgeverij GRAM had haar hoofdkantoor in Groningen en heeft een aantal romans en poeziebundels uitgegeven. Ook verzorgde zij een boekenweekgeschenk van de Groninger boekhandels. Veel belangstelling trok de uitgave Literair leven in Groningen, dat een overzicht gaf van de vele literaire activiteiten in de regio. Antiquarisch is het boek nog wel te krijgen, hoewel veel van de informatie, het verscheen in 1985, uiteraard gedateerd is.

 

Rond 1987 verliet Rob het bedrijf om zich meer op wetenschappelijk onderzoek te richten. Ikzelf accepteerde in 1990 een fulltimebaan en gaf sporadisch nog wat uit.

Vanaf 2005 werk ik als zzp'er en ik vond het leuk als mijn bedrijfsnaam het oude GRAM nieuw leven in te blazen, maar nu onder de naam GRAM Publicaties.